Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorusu evcil hayvan sahiplerinin dijital ortamda merak ettiği konulardan biridir. Bu konuda Karanfil Veteriner Kliniği olarak siz değerli hayvanseverlerimizi bilgilendirmek için bu yazımızı derledik. Keyifli okumalar dileriz.
Kedilerde gastrit, akut veya kronik şeklinde ortaya çıkabilen bir durumdur. Midede gelişen bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkan bir durumdur. Gastrit midenin mukozasının iltihaplanması ile gelişen ve sonucunda mide epitel hücreleri bozularak mide salınımı artması ve midenin koruyucu bariyerinde hasarlar oluşası durumunu kapsamaktadır. Gastrit farklı hastalıklarla birlikte ya da tek başına görülerek karşımıza çıkabilmektedir.
Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorusuna yanıt verecek olursak belirtmek gerekir ki ilk olarak bir veteriner kliniğine başvurmalısınız. Batıkent veteriner konusunda Batıkent’te bulunan Karanfil Veteriner kliniğimizde küçük dostlarımızın sağlığı ve rahatlığı için çalışmalarımızı gerçekleştirerek ilerleme sağlamaktayız. Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorunuza istinaden belirtmek gerekir ki kedinizi muayene ederek ve gerekli tedaviyi yaparak kedinizi sağlığına kavuşturmak için alanında uzman ekibimizle hassasiyet ve titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Kedilerde Gastrit Nedenleri ve Belirtileri
Kedilerde gastrit hastalığı sağlığa zararlı besin tüketimi, virüsler, bakteriler veya mantarlar nedeni ile oluşum gösteren enfeksiyonlar, aşırı yemek, yabancı cisimi yutma ve toksin gibi nedenlerden kaynaklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Beraberinde bu duruma neden tüy yumakları da gastrite sebep olmaktadır. Kedileri rahatsız eden bu hastalık minik dostlarımızın günlük yaşamlarını da etkilemektedir. Gastrit belirtilerini belirtecek olursak şu şekilde sıralama yapabiliriz:
• Kedilerde kusma durumları.
• Kedilerde iştah azalması.
• Kedilerde uyuşukluk.
• Kedilerde oluşum gösteren depresyon.
• Susuzluk
• Karın ağrısı
• Kusarken kan gelmesi
• Dışkıdan kan gelmesi
• Kedilerde kilo kaybı
• Kusma ve ishal sonucu oluşan dehidrasyon
• Dudak yalama ve çok fazla salya akması.
Belirttiğimiz gibi gastrit oluşum göstermesi nedeni ile kusma, ishal ve birçok belirtileri görülebilmektedir. Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım konusuna cevaben derlediğimiz yazımızı okumak için lütfen devam edin.
Nedenleri ile değerlendirecek olursak birçok nedenden kaynaklı gastrit oluşum gösterebilmektedir. Bunları belirtecek olursak; diyabet, gastrinoma, hazımsızlık, enfeksiyonlar ve parazitler, bağışıklık aracılı hastalıklar gibi nedenler kedilerde gastrite neden olabilmektedir.
Kedilerde Gastrit Tedavisi
Kedilerde gastrit tedavisi kapsamında Batıkent veteriner kliniği konusunda minik dostlarımıza hizmet vererek sağlıklarına kavuşmaları için varlığımızı sürdürmekteyiz. Kedilerde gastrit hastalığı kedilerin günlük yaşamlarını etkileyerek iştahsızlık, ishal, kusma vb. belirtilerle kendini gösterebilmektedir. Bu belirtilerde günlük yaşamda son derece rahatsız edici ve problem yaratarak kedilerin halsizliğine ve uyuşukluğuna neden olmaktadır. Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorusuna yanıt verdiğimiz makalemizi okumak için devam edebilirsiniz.
Kedilerde gastrit tedavisi için yapılması gereken işlemlerden bahsedecek olursak belirttiğimiz gibi ilk olarak veteriner kliniğine başvurarak küçük dostunuzun muayenesinin yapılması ve tanı koyulması gerekmektedir. Beraberinde gastrit tedavisi için etken maddeyi analiz etmek gerekmektedir. Bu tip akut vakaları birkaç gün içerisinde kendiliğinden normale dönmektedir. Fakat kronik vakalar bu durumun tersi bir oluşum ile kendini göstermektedir. Dolayısıyla veteriner ile ilerleme sağlamak gerekmektedir.
Gastrit rahatsızlığında kedinizin hissettiği belirtiler özellikle kusma şiddetli ise bunu önlemek adına antiemetikler verilmelidir. Beraberinde dehidrasyonun önüne geçmek için sıvı kaybı tedavisi yapılmalıdır. Ayrıca mide koruyucu ilaç verilerek kedinizin rahatlaması sağlanmaktadır. Eğer kedinizde bu rahatsızlıklar var ise veterinerinize başvurmanızı öneririz. Batıkent veteriner kliniğimize gelerek kedinize gerekli tedavileri yaptırabilirsiniz.
Kedilere Karbonatlı Su Verilir mi?
Kedinizin bakımı için gerekli işlemleri veterineriz eşliğinde yapmanız gereklidir. Bu durumda belirttiğimiz gibi veterinerinize danışarak bu doğrultuda ilerleme sağlamanız fayda sağlayacaktır. Batıkent veteriner kliniği konusunda küçük dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi için uzman ekibimiz ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Küçük dostlarımız için özel olarak hazırlanan odalarda muayene işlemini gerçekleştirerek gerekli tedavileri yaparak sağlamaktayız. Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorusuna cevaben derlediğimiz yazımızı okumak için devam edebilirsiniz.
Karanfil Veteriner Kliniği olarak küçük dostlarımıza yardımcı olarak gastrit tedavisi için gerekli işlemleri yapmaktayız. Evcil hayvanlarınız ev ortamında yaşaması nedeniyle sokakta yaşayan kedilerden daha hassas olarak karşımıza çıkarken aynı zamanda bakımı belli aralıklarla yapılması gerekmektedir. Gastrit kusma ve ishal gibi belirtilerle kedileri son derece rahatsız ederek yaşamlarını problemli bir hale getirmektedir.
Bu noktada kusma ve ishalden kaynaklı oluşan dehidrasyon kedinizin sağlığı için zararlı bir durum oluşturmaktadır. Bu durumda Karanfil Veteriner olarak minik dostlarımızın sağlığı için kedinizin sıvı kaybını engellemek adına sıvı kaybı tedavisi gerçekleştirmekte ve ilerleme sağlamaktayız.
Kedi Yoğurt Yiyebilir mi?
Kediler yoğurt yiyebilir mi sorusuna yanıt verecek olursak küçük dostlarımıza yoğurt vermek son derece sakıncalı bir durumdur. İçerdiği laktoz nedeni ile kedinin sindirimini etkileyen yoğurt ve peynir gibi ürünler kedilere rahatsızlık verecektir. Bu nedenle kedi yoğurt yememelidir. Kedinizin beslenmesi konusunda Batıkent veteriner kliniği konusunda Karanfil Veteriner kliniği olarak küçük dostlarımızın sağlığı ve beslenmesi için kedi köpek beslenme ve diyet hizmetimiz ile yardımcı olmaktayız. Kedim gastrit oldu ne yapmalıyım sorusuna istinaden hazırladığımız yazımızı okumak için devam edebilirsiniz.
Yoğurt, peynir gibi süt ürünleri konusunda belirttiğimiz gibi içerilerinde bulunan laktoz nedeniyle tüketmeleri sakıncalı olmaktadır. Bu nedenle ne kadar sevseler de kedinizin yoğurt yemesi sağlığı için zararlı bir durum olacaktır.
Kedinizde olumsuz ve normal dışı bir semptom gözetildiği konularda ilk olarak veterinerimize başvurmalı ve muayene sonrası yapılması gereken işlemler veteriner aracılığı ile yapılmalı. Gastrit konusunda kedinizin günlük yaşamını etkileyen ve problem yaratan bir hastalıktır. Bu konuda veterinere başvurmalı ve kedinizin tedavi edilmesi için gerekli işlemleri yaptırmalısınız.